Groener is Beter
WaterWipes, de puurste puurste babydoekjes ter wereld.

WaterWipes, de puurste puurste babydoekjes ter wereld

Ofschoon wij fan zijn van wasbare luiers en billendoekjes is het toch maar wat handig om onderweg (en soms ook thuis) een pak billendoekjes bij de hand te hebben. Uiteraard moeten die doekjes voldoen aan onze eisen. Op die manier kwamen we uit bij WaterWipes. WaterWipes zijn namelijk de puurste doekjes ter wereld. In dit artikel vertel ik je er graag meer over.

WaterWipes

WaterWipes billendoekjes zijn de enige doekjes zonder extra toevoegingen. Ze bevatten slechts 2 ingrediënten:

  • 99,9% water
  • Druppel fruitextract (zaadextract van de grapefruit)

Het water in de doekjes is de natuurlijke reiniger en vochtinbrenger. Het zaadextract van de grapefruit zorgt op zijn beurt om de huidconditie goed te behouden. Omdat WaterWipes billendoekjes zo puur natuur zijn, zijn ze zelfs perfect voor de meest gevoelige babyhuid. Ook als een kindje luieruitslag heeft kunnen de billendoekjes worden gebruikt.

Wat vinden wij ervan?

Zoals gezegd vinden wij het belangrijk om zo min mogelijk te consumeren. Daarom gebruiken wij bijna altijd wasbare billendoekjes, of gewoon een hydrofiel washandje. Echter op sommige momenten zijn de wegwerp billendoekjes toch wel heel handig. Op die momenten gebruiken wij met hele positieve ervaringen de WaterWipes billendoekjes. De WaterWipes billendoekjes reinigen goed (ongeacht de inhoud van de luier) en hebben een hele zachte geur die niet overheersend is.

Wat ons opvalt aan een pak WaterWipes billendoekjes is het gewicht. Dat komt natuurlijk omdat de inhoud voor grotendeels uit water bestaat. Daarnaast merken we dat de doekjes niet altijd even makkelijk uit de verpakking komen. Voor we aan een verschoningsbeurt beginnen halen we er dan ook meestal een aantal doekjes uit zodat we niet liggen te klungelen tijdens de verschoning zelf. De ongemakken wegen echter niet op tegen de vele voordelen van het gebruik van de doekjes. Onze kleine heeft namelijk nog nooit luieruitslag gehad. Ook niet op momenten dat we een langere periode achter elkaar alleen maar WaterWipes gebruiken (bijvoorbeeld tijdens een vakantie waar geen wasmachine is).

Niet uitgelezen? Lees hier verder…

Welke billendoekjes gebruiken jullie?

1 comment

Volg ons

Schroom niet, neem contact op. We houden ervan interessante mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.