Groener is Beter
Wat te doen in de moestuin in de maand januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december?

Wat te doen in de moestuin in de september maand?

September is een van de mooiste maanden voor tuiniers, omdat het de perfecte tijd is om te oogsten en de moestuin klaar te maken voor de winter. Hieronder zijn enkele tips en taken om te doen in de moestuin in de maand september.

Wat moet je in september in de moestuin doen?

  1. Oogst je gewassen: De septembermaand is de oogsttijd voor veel groenten zoals tomaten, aubergines, pompoenen, courgettes, wortelen en bonen. Zorg ervoor dat je de gewassen oogst voordat de vorst toeslaat en bewaar ze op een koele, donkere plaats.
  2. Verwijder oude gewassen: Na het oogsten van de gewassen is het tijd om de oude planten te verwijderen. Dit maakt ruimte voor de herfst- en wintergewassen. Het is belangrijk om de planten goed te verwijderen om eventuele ziektes te voorkomen.
  3. Verbeter de bodem: Het toevoegen van compost en organische meststoffen aan de bodem is een belangrijke taak in september. Dit zorgt ervoor dat de bodem gezond blijft en de juiste voedingsstoffen heeft voor de nieuwe gewassen. Werk de compost en meststoffen in de bodem en bedek de bedden met een mulchlaag om de bodem vochtig te houden.
  4. Plant herfstgewassen: September is de perfecte tijd om herfstgewassen te planten zoals broccoli, kool, spinazie, sla, koolrabi en boerenkool. Zorg ervoor dat de gewassen voldoende water krijgen en bescherm ze tegen eventuele vorst.
  5. Zaai groenbemesters: Groenbemesters zijn planten die worden geteeld om de bodem te verbeteren. Ze zijn ideaal voor het vullen van lege bedden en het voorkomen van onkruidgroei. Zaai groenbemesters zoals klaver, wikke of winterrogge om de bodem te verbeteren.
  6. Maak je moestuin winterklaar: Voordat de winter begint, is het belangrijk om je moestuin winterklaar te maken. Verwijder alle planten, bewaar de gereedschappen en maak de bedden klaar voor de winter. Bedek de bedden met een mulchlaag om de bodem te beschermen tegen de vorst.

Samenvattend, september is een drukke maand in de moestuin. Het is tijd om te oogsten, oude gewassen te verwijderen, de bodem te verbeteren, herfstgewassen te planten, groenbemesters te zaaien en de moestuin winterklaar te maken. Als je deze taken goed uitvoert, ben je verzekerd van een gezonde en productieve moestuin voor het volgende seizoen.

Wat te doen in de moestuin in de maand januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december?

Win een cadeaubon van Intratuin

Aanvullende tips zien we graag terug onderaan dit bericht in een reactie. Onder alle reacties verloot Groener is Beter een Intratuin cadeaubon t.w.v. € 25,00.

Laat naast een reactie hieronder ook 2 reacties achter op 2 willekeurige andere berichten op Groener is Beter. De winnaar krijgt 1 oktober een mailtje en heeft dan 48 uur de tijd om de prijs te claimen, daarna gaat de prijs naar iemand anders.

Niet uitgelezen? Lees hier verder…

Hebben jullie een moestuin?

Foto: Pexels

Add comment

Volg ons

Schroom niet, neem contact op. We houden ervan interessante mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.