Groener is Beter
Wat te doen in de moestuin in de maand januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december?

Wat te doen in de moestuin in de juli maand?

Juli is een van de drukste maanden in de moestuin. De planten zijn volwassen en beginnen vruchten te produceren, en onkruid lijkt ook sneller te groeien dan ooit tevoren. Maar met wat geduld, planning en toewijding kun je een overvloedige oogst binnenhalen. Hieronder volgen enkele tips over wat je kunt doen in je moestuin in juli.

  1. Water geven: In juli kan het erg heet worden, vooral als je in een droog klimaat tuiniert. Zorg ervoor dat je je planten regelmatig water geeft, vooral als ze in potten of containers groeien. Overweeg om een automatisch bewateringssysteem aan te leggen om het water geven gemakkelijker te maken en ervoor te zorgen dat je planten voldoende water krijgen.
  2. Bemesting: In juli hebben je planten veel voedingsstoffen nodig om te groeien en vruchten te produceren. Geef ze daarom regelmatig een meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Maar pas op voor overbemesting: te veel voeding kan schadelijk zijn voor je planten.
  3. Oogsten: Juli is een van de beste maanden om te oogsten. Zorg ervoor dat je regelmatig controleert of je gewassen klaar zijn om te oogsten. Pluk groenten en fruit wanneer ze rijp zijn om ze op hun best te kunnen consumeren. Vergeet niet om kruiden te oogsten voordat ze gaan bloeien, omdat ze dan hun smaak en aroma kunnen verliezen.
  4. Onkruid verwijderen: Onkruid lijkt altijd sneller te groeien dan de gewassen die je wilt kweken. In juli is het belangrijk om regelmatig onkruid te verwijderen, zodat het de groei van je planten niet belemmert en het vocht en de voedingsstoffen niet opneemt die bedoeld zijn voor je gewassen.
  5. Plagen bestrijden: In juli zijn er veel plagen die je planten kunnen aanvallen, zoals bladluizen, rupsen en slakken. Controleer regelmatig je planten op tekenen van plagen en verwijder ze indien nodig. Overweeg ook om natuurlijke bestrijdingsmiddelen te gebruiken, zoals neemolie of insectendodende zeep.
  6. Nieuwe gewassen planten: Hoewel de meeste gewassen in juli al in volle gang zijn, kun je nog steeds enkele late gewassen planten. Denk aan groenten zoals bonen, radijs, wortelen en spinazie. Als je van plan bent om deze gewassen te planten, zorg er dan voor dat je ze op tijd zaait zodat ze genoeg tijd hebben om te groeien voordat het weer kouder wordt.

In juli is er dus genoeg te doen in de moestuin. Door regelmatig water te geven, te bemesten, te oogsten, onkruid te verwijderen en plagen te bestrijden.

Wat te doen in de moestuin in de maand januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december?

Win een cadeaubon van Intratuin

Aanvullende tips zien we graag terug onderaan dit bericht in een reactie. Onder alle reacties verloot Groener is Beter een Intratuin cadeaubon t.w.v. € 25,00.

Laat naast een reactie hieronder ook 2 reacties achter op 2 willekeurige andere berichten op Groener is Beter. De winnaar krijgt 1 juni een mailtje en heeft dan 48 uur de tijd om de prijs te claimen, daarna gaat de prijs naar iemand anders.

Niet uitgelezen? Lees hier verder…

Hebben jullie een moestuin?

Foto: Pexels

Add comment

Volg ons

Schroom niet, neem contact op. We houden ervan interessante mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.