Groener is Beter
Wat te doen in de moestuin in de maand januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december?

Wat te doen in de moestuin in de augustus maand?

Augustus is een drukke maand in de moestuin. Het is de tijd waarin de meeste gewassen geoogst worden en waarin je moet beginnen met het plannen voor de herfst- en winteroogst. In deze blog geef ik je een aantal tips over wat je in de moestuin kunt doen in de maand augustus.

5 moestuin tips voor de maand augustus

  1. Oogsten: Augustus is de maand waarin veel gewassen rijp zijn om te oogsten. Denk bijvoorbeeld aan tomaten, komkommers, paprika’s, courgettes, pompoenen, bonen, aardappelen en uien. Zorg ervoor dat je regelmatig de moestuin inspecteert en de gewassen oogst voordat ze overrijp worden. Het is belangrijk om te blijven plukken, omdat dit de productie van nieuwe vruchten stimuleert.
  1. Water geven: In augustus kan het nog steeds behoorlijk warm zijn, dus het is belangrijk om de moestuin regelmatig water te geven. Geef vooral extra water aan gewassen die veel water nodig hebben, zoals tomaten, courgettes en pompoenen. Geef het water bij voorkeur ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat, zodat het water niet meteen verdampt.
  1. Zaaien: Hoewel augustus niet de ideale maand is om te zaaien, zijn er nog steeds een aantal gewassen die je kunt zaaien. Denk bijvoorbeeld aan winterpostelein, raapstelen, koolrabi en radijsjes. Deze gewassen kunnen nog voor de eerste vorst worden geoogst.
  1. Bodemverbetering: In augustus kun je de bodem van de moestuin nog steeds verbeteren. Voeg bijvoorbeeld organische mest of compost toe aan de bodem. Dit zal ervoor zorgen dat de bodem meer voedingsstoffen bevat en dat de gewassen beter kunnen groeien.
  1. Planning voor de herfst- en winteroogst: Het is belangrijk om in augustus te beginnen met het plannen van de herfst- en winteroogst. Denk bijvoorbeeld aan gewassen als boerenkool, spruitjes, wortels, prei en winterui. Zorg ervoor dat je weet wanneer je deze gewassen moet zaaien en wanneer ze geoogst kunnen worden.

Conclusie

Augustus is een belangrijke maand in de moestuin. Het is de tijd om te oogsten, water te geven, te zaaien, de bodem te verbeteren en te plannen voor de herfst- en winteroogst. Door deze tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je moestuin gezond blijft en dat je een goede oogst hebt. Veel succes en plezier in de moestuin!

Wat te doen in de moestuin in de maand januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december?

Win een cadeaubon van Intratuin

Aanvullende tips zien we graag terug onderaan dit bericht in een reactie. Onder alle reacties verloot Groener is Beter een Intratuin cadeaubon t.w.v. € 25,00.

Laat naast een reactie hieronder ook 2 reacties achter op 2 willekeurige andere berichten op Groener is Beter. De winnaar krijgt 1 september een mailtje en heeft dan 48 uur de tijd om de prijs te claimen, daarna gaat de prijs naar iemand anders.

Niet uitgelezen? Lees hier verder…

En op Huisgenot: Groente en fruitsnacks met een balsamico-dip

Hebben jullie een moestuin?

Foto: Pexels

Add comment

Volg ons

Schroom niet, neem contact op. We houden ervan interessante mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.