Groener is Beter
Pot Recycle Maand: van oude plastic bloempot naar duurzaam design.

Pot Recycle Maand: van oude plastic bloempot naar duurzaam design 

Groenspecialist Intratuin en duurzame bloempotten fabrikant elho trappen het voorjaar af met een groen initiatief. De duurzame partners in crime organiseren samen Pot Recycle Maand om mensen bewust te maken van het belang van recycling voor het behoud van de aarde. Gedurende de hele maand april kun je bij alle vestigingen van Intratuin al je oude plastic potten inleveren. Intratuin zorgt ervoor dat de potten op juiste wijze verwerkt en gerecycled worden. Iedereen die één of meer oude plastic bloempotten inlevert krijgt korting op de aankoop van een duurzame elho bloempot, gemaakt van gerecycled plastic.

Pot Recycle Maand is een opvolging van de Pot Recycle Days in 2022. Daarbij kon iedereen gedurende één weekend plastic potten inleveren bij Intratuin. Een groot succes: mensen visten massaal oude potten uit hun tuinen en schuurtjes. Door de inleverperiode te verlengen tot een maand heeft iedereen nu langer de tijd om potten te verzamelen. Zo kan er nog meer impact gemaakt worden. Peter Paul Kleinbussink, directeur van Intratuin: “Om ervoor te zorgen dat je bloempotten op de juiste wijze gerecycled worden, moet je ze naar de plastic afdeling van de milieustraat brengen’. Dit weten veel mensen niet en bovendien vinden ze het veel moeite. Door Intratuin vestigingen gedurende een maand te veranderen tot inleverpunten voor plastic potten maken we het mensen makkelijker om wél te recyclen.”

Recycling een must, elho maakt cirkel rond

Om van de natuur te kunnen blijven genieten is op de juiste wijze recyclen noodzakelijk. Door oude of kapotte producten (‘afval’) als grondstof voor nieuwe producten te gebruiken, worden ‘primaire grondstoffen’ zoals bomen (papier) en aardolie (plastic) bespaard. Intratuin en elho vinden recyclen van bloempotten daarom een must. We zorgen er na inlevering voor dat de plastic bloempotten bij de juiste afvalverwerker terecht komt. Hier wordt het verwerkt tot gerecycled plastic. Elho is één van de afnemers van de gerecyclede materialen. Zij maken er weer opnieuw bloempotten van. Zo is het cirkeltje rond en heb je een duurzame bloempot van gerecycled plastic die gevuld kan worden met groen. Patty Willems, pr-manager elho: “Met de Pot Recycle Maand willen we Nederland bewust maken van de waarde van afval als nieuwe grondstof, laten zien dat efficiënt recyclen – met een beetje hulp – mogelijk is, en de impact op de natuur verkleinen.”

Om het inleveren te stimuleren krijgt iedereen die in april een plastic pot inlevert bij een van de Intratuin winkels vijftien procent korting op een duurzame elho bloempot.

Niet uitgelezen? Lees hier verder…

Doe jij ook mee aan Pot Recycle Maand?

Persberichten

Soms ontvangen we een persbericht die wij zo goed vinden passen bij Huisgenot, dat we hem publiceren. Om te laten zien dat dit een persbericht is, publiceren we hem onder de naam "Persberichten".

Add comment

Volg ons

Schroom niet, neem contact op. We houden ervan interessante mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.