Groener is Beter
Hoe kun je milieuvriendelijke beauty producten herkennen?

Hoe kun je milieuvriendelijke beauty producten herkennen?

De schoonheidsindustrie is enorm gegroeid en er is een enorme toename in het aantal schoonheidsproducten op de markt. Helaas heeft deze groei ook geleid tot een toename in de hoeveelheid afval en schadelijke stoffen die in ons milieu terechtkomen. Als consumenten kunnen we echter onze impact verminderen door ons te concentreren op milieuvriendelijke beauty producten. Maar hoe kun je deze herkennen?

Hier zijn enkele tips over het herkennen van milieuvriendelijke beauty producten:

  1. Let op duurzame verpakkingen: Kijk naar verpakkingen die recyclebaar zijn en/of zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Vermijd verpakkingen die overbodig of te groot zijn.
  2. Kies voor biologische en natuurlijke ingrediënten: Kies producten die zijn gemaakt van natuurlijke, biologische en niet-giftige ingrediënten. Dit helpt om de impact op het milieu te verminderen en is ook beter voor de huid.
  3. Zoek naar certificeringen: Milieuvriendelijke beautyproducten hebben vaak certificeringen zoals de “Cruelty Free” of “Vegan” labels. Deze certificeringen zorgen ervoor dat het product niet getest is op dieren en/of geen dierlijke ingrediënten bevat.
  4. Vermijd microbeads: Microbeads zijn kleine plastic deeltjes die worden gebruikt in sommige scrubs en reinigers. Deze kleine deeltjes kunnen schade aanrichten aan het milieu en de gezondheid van de huid. Vermijd producten die microbeads bevatten en kies in plaats daarvan voor natuurlijke alternatieven.
  5. Zoek naar merken die zich inzetten voor duurzaamheid: Sommige merken hebben duurzaamheid als een kernwaarde en zijn toegewijd aan het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Kies voor deze merken om een positieve impact te maken met je aankopen.

Door deze tips in gedachten te houden, kun je makkelijker milieuvriendelijke beautyproducten herkennen en je impact op het milieu verminderen.

Niet uitgelezen? Lees hier verder…

Let jij bij de aankoop van beautyproducten hoe ze gemaakt worden?

Foto: Pexels

Add comment

Volg ons

Schroom niet, neem contact op. We houden ervan interessante mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.